Herstelwerkzaamheden viaduct Rhenen

Foto: Provincie Utrecht

Utrecht – Vanaf 25 november tot en met 13 december 2019 voert aannemer Gebr. van Kessel BV herstelwerkzaamheden uit aan het viaduct over de Lijnweg (N233) in Rhenen in opdracht van de provincie Utrecht. De herstelwerkzaamheden betreffen de westelijke pijler tussen het fietspad en de rijbaan van de Lijnweg.

Het autoverkeer kan passeren waarbij er wel sprake is van een snelheidsverlaging. Voor fietsers vanuit de richting Veenendaal wordt een omleidingsroute ingesteld.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van steigerwerk en bescherming rondom de pijler, het injecteren van het metselwerk en het aanbrengen van afwateringsvoorzieningen. De aannemer werkt op doordeweekse dagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden

  • Het autoverkeer op de Lijnweg kan in beide richtingen doorgang vinden. Omwille van de verkeersveiligheid wordt de snelheid ter plaatse verlaagd naar 50 km/uur.
  • Het fietsverkeer vanuit Veenendaal wordt omgeleid omdat de steiger aan die kant op het fietspad staat. De omleiding loopt via de Achterbergsestraatweg en de Spoorbaanweg.
  • Het fietsverkeer richting Veenendaal kan wel passeren.
  • Het verkeer op het viaduct (de Grebbeweg (N225)) ondervindt geen hinder.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor de planning iets naar achteren verschuift.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.