Cuneratoren kleurt oranje

Orange the World
Orange the World
Foto: Gemeente Rhenen Facebook

Rhenen – Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal e.o. en gemeente Rhenen maken zich samen sterk tegen geweld tegen vrouwen. De Cuneratoren kleurt daarom ook dit jaar van maandag 25 november tot en met dinsdag 10 december oranje. 25 november was de kick-off voor de internatio-nale Dag tegen Geweld Tegen Vrouwen. 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met fysiek of seksueel geweld. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een groot probleem. Van 25 november tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd met de internationale campagne ‘Orange the World’, ook in Nederland. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maat-schappelijke organisaties wil UN Women zoveel mogelijk mensen bewegen te laten zien dat ook zij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunen.

De afgelopen jaren zijn tijdens de ’16 Days of Action against Gender-based Violence’ bijzondere ‘landmarks’ als onderdeel van ‘Orange the World’ oranje verlicht, waaronder bekende bouwwerken zoals het Christusbeeld in Rio de Janeiro, de Empire State Building en de pirami-des van Gizeh in Caïro.