Montessorischool Rhenen gezond in beweging

Wethouder Simone Veldboer heeft samen met leerling Levi Schouten bij de ingang van de Montessorischool in Rhenen het bord “Gezonde School
Wethouder Simone Veldboer heeft samen met leerling Levi Schouten bij de ingang van de Montessorischool in Rhenen het bord “Gezonde School" onthuld. De school krijgt het predicaat vanwege de grote aandacht voor sport en bewegen.
Foto: Sportservice Rhenen

Rhenen – De Montessorischool in Rhenen heeft vanaf vandaag officieel het predicaat Gezond. Onder toeziend oog van leerlingen, ouders, gemeente en pers onthulde wethouder Simone Veldboer samen met de sportieve leerling Levi Schouten bij de ingang van de school het bord “Gezonde School”. Wethouder Simone Veldboer heeft samen met leerling Levi Schouten bij de ingang van de Montessorischool in Rhenen het bord “Gezonde School” onthuld. De school krijgt het predicaat vanwege de grote aandacht voor sport en bewegen.. Na de onthulling deed de wethouder actief mee met een gymles, gegeven door een vakdocent van Gymonderwijs de Vallei.

Het vignet Gezonde School is een landelijke erkenning voor scholen die zich structureel inspannen om de gezondheid van leerlingen te verbeteren. Basisscholen kunnen kiezen voor een themacertificaat op het gebied van Bewegen en Sport, Voeding, Milieu en natuur, Roken/alcohol, Seksualiteit, Welbevinden of Veiligheid. Gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

De Montessorischool legt de focus op sport en bewegen. Dit doet de school onder andere door de kwaliteit van de gymlessen te verbeteren met de inzet van een vakdocent bewegingsonderwijs, pauzesport, deelname aan de Schoolsport Olympiade en het toepassen van bewegend leren.

Wethouder Veldboer vertelde bij de onthulling aan de leerlingen waarom het belangrijk is gezond te leven en veel te bewegen: “Je lichaam is je huisje, daar moet je goed voor zorgen en je plezierig in voelen”.

Na de onthulling was het zweten geblazen voor de wethouder. Vakleerkracht bewegingsonderwijs Bram Boerma van Gymonderwijs de Vallei hield een open gymles van groep 8. Ouders van leerlingen waren uitgenodigd een gymles van hun kinderen te volgen en mee te doen. Zo’n tien ouders waren op de oproep afgekomen. “Als jullie ouders niet goed weten hoe het moet, dan moet je ze maar even helpen”, zo opende Boerma de gymles. Wethouder Veldboer bleef niet achter en klom in het wandrek om al balancerend een lintje langs een touw te leiden.

De titel Gezonde School is drie jaar geldig. Daarna wordt bepaald of de school recht heeft op behoud van de titel. Wat de Montessorischool betreft is daar geen twijfel over mogelijk.

Wethouder Simone Veldboer doet actief mee met een gymles van een vakleerkracht bewegingsonderwijs op de Montessorischool in Rhenen. De school in heeft vanaf vandaag officieel het predicaat Gezond School.