Geslaagd ‘dankjewel’ tijdens Dag van de Vrijwilliger in Rhenen

Foto: Facebook

Rhenen – Elke plaats heeft ze: anonieme helden die zich vrijwillig inzetten voor de gemeenschap. De gemeente Rhenen telt maar liefst 5000 vrijwilligers. Afgelopen zaterdag was de Dag van de Vrijwilliger. Met een hartverwarmend festijn mét een winters tintje sprak het gemeentebestuur haar waardering uit naar deze helden. Tevens werd bekendgemaakt dat Gea Smalburg van Lay-Aut Rhenen zich Vrijwilliger van het Jaar 2019 mag noemen.

Op het voorplein van het Huis van de gemeente komt de heerlijke geur van de foodtrucks je tegemoet. Binnen in de hal is het een gezellige drukte: mensen kletsen, eten en drinken aan lange tafels en er zijn verschillende (winter)activiteiten zoals een sneeuwscooter-simulator en een airhockeytafel. Naast het geroezemoes klinken de heldere stemmen van de Future Females die nummers met een winters tintje ten gehore brengen.

Vrijwilliger van het Jaar 2019
De vrijwilligers verdienen allemaal een dik applaus voor hun inzet, maar er worden een paar mensen extra in het zonnetje gezet. Arie van der Staaij, het duo Gert Norder/Frans van Doorn en Gea Smal-burg zijn de genomineerden voor de titel Vrijwilliger van het Jaar 2019. Arie is al vele jaren op tal van fronten actief. Zo is hij secretaris van SGP, voorzitter van Stichting Noodfonds, voorzitter van Stichting Schuldhulp Rhenen en oprichter van JobHulpMaatje. Ook alleskunners Gert Norder en Frans van Doorn zetten zich in voor allerlei doeleinden, zoals voor Zideris, de Cuneradag, de Sinterklaasintocht en wielrenactiviteiten.

De titel, het speldje en de cheque gaan echter naar de enige vrouw in dit gezelschap: Gea Smalburg. Raadslid Gert Hovestad verzorgde de prijsuitreiking. Gea heeft recent Lay-Aut Rhenen, opgericht. “Mijn zoon is autistisch en er bestond in de omgeving nog geen plek waar jongeren met autisme elkaar konden ontmoeten”, aldus Gea. “Ik ben erg vereerd dat ik gewonnen heb, maar deze prijs is voor iedereen die mij geholpen heeft!

 

Bron: Gemeentenieuws Rhenen