Stier ontsnapt in Achterberg

Foto: Politie Rhenen
Foto: Politie Rhenen
Foto: Politie Rhenen

Een avontuurlijke stier zorgde maandag vlak voor middernacht voor enige commotie in Achterberg, nadat hij -samen met enkele koeien- wist te ontsnappen van het boerenerf waar hij thuis hoort.

Al snel belden bezorgde dorpsbewoners de politie. Hoewel de meeste koeien zich ongevaarlijk leken te hebben verschanst in een grasrijke wei in de buurt, was de eigenwijze stier zijn eigen gang gegaan. Het dier stak de weg over waar dat niet mag, liep tegen het verkeer in, en gaf niets of niemand voorrang.

Hoewel die verkeersovertredingen duidelijk een zaak voor de politie waren, liet men het daadwerkelijk vangen en terugbrengen van de stier graag over aan de boer, die zijn kroost al miste. Met de hulp van dorpsgenoten en omstanders wist de boer deze avonturier zonder al te veel moeite in een veekar te drijven, waarna de rust in Achterberg wederkeerde.

“Wij zagen de ‘verkeersovertredingen’ van de stier graag door de vingers, en waren blij dat mens & dier ongedeerd konden worden herenigd. Mooi staaltje Achterbergse zelfredzaamheid en samenwerking!”, aldus de politie.