Van Baerle Trio op schrikkeldag in ´Klassiek aan de Rijn´

Foto: Klassiek aan de Rijn

Rhenen – Op 29 februari geeft het Van Baerle Trio, als onderdeel van het programma ´Klassiek aan de Rijn´, een concert in de Cunerakerk in Rhenen.

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoeten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 treedt het trio veelvuldig in deze zaal op en wordt het door het Concertgebouw genomineerd voor de ECHO Rising Stars 2013/14, een tour die het trio naar belangrijke zalen in heel Europa brengt.

Al voor het begin van deze Europese tour heeft het Van Baerle Trio zijn internationale reputatie gevestigd met het winnen van het ARD concours in München in 2013 en het internationale kamermuziekconcours in Lyon in 2011. Bij beide concoursen wint het trio ook de publieksprijs. In Nederland ontvangen ze in 2012 de Kersjesprijs, een beurs die ieder jaar aan een jong veelbelovend ensemble wordt toegekend.

De debuut-cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek 2013. Hierna bracht het Van Baerle Trio de pianotrio’s van Mendelssohn uit, waaronder de eerste opname van een vroege versie van het Eerste Pianotrio in d-klein van Mendelssohn. Op dit moment neemt het Van Baerle Trio de verzamelde pianotrio’s van Beethoven op, waarvan de eerste cd’s onlangs zijn verschenen.

Programma
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827), Pianotrio in D, opus 70 nr. 1 ‘Geister’
James MacMillan (*1959), Fourteen little pictures
Camille Saint-Saëns (1835 – 1921), Pianotrio nr. 2 in e, opus 92

Prijzen
€ 28, Student/CJP € 14, jeugd t/m 18 jaar gratis.
Prijzen inclusief programma en pauzedrankje.
Aanvang 20.15 uur.

Van Baerle Trio – Pianotrio nr.1: Finale. Presto – Beethoven | Podium Witteman: