Tango Aliado op 22 februari in De Vlam

Foto: Korenwinde

Op zaterdag 22 februari treedt Tango Aliado op in De Vlam aan de Beukenlaan in Rhenen. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Concerten De Korenwinde. Deze stichting heeft ten doel in Rhenen en omgeving activiteiten te bevorderen op het gebied van cultuur, meer in het bijzonder de muziekbeoefening.

Tango Aliado is een uniek Amsterdams kwartet van professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. Tango Aliado is gefascineerd door de kracht van het ritme in de tango. Eind 19e eeuw waren de steden aan de Río de la Plata in Argentinië een grote smeltkroes van verschillende culturen, die ieder hun eigen soort muziek inbrachten. Ritmes uit de habanera, milonga, candombe en tangowals vloeiden samen in de veelzijdige tangomuziek.

De kwartetleden zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van de beroemde Astor Piazzolla en andere tangogrootmeesters uit het verleden, zoals Carlos Gardel, Anibal Troilo en Horacio Salgan. De leden hebben een verschillende muzikale achtergrond, variërend van klassieke muziek tot lichte- en wereldmuziek. Ze hebben elkaar ontmoet op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in orkesten; het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat ze besloten samen verder te gaan. Inmiddels geeft Tango Aliado met veel plezier diverse concerten en hun muziek wordt steeds met groot enthousiasme ontvangen. Ze spelen voor ons vooral oudere klassieke tango’s van onder andere Pugliese, Canaro, de Caro en Piazzolla, maar ook nieuwe tango’s van Cosentino en Wantenaar, die ze uitgebracht hebben op hun nieuwe CD El Compás. De magnetische kracht van ritme en hartstochtelijke melodieën komen tijdens dit concert samen.

Meer informatie: Tango Aliado
Françoise van Varsseveld – viool
Mariken Zandvliet – piano
Lucas Stam – cello
Gert Wantenaar – bandoneon

Datum: zaterdag 22 februari 2020
Locatie: De Vlam
Aanvang: 20:00 uur