Buurtbemiddeling in Rhenen

Foto: Pixabay

Schreeuwende kinderen, blaffende honden, boormachines midden in de nacht… Buurtbemiddelaars komen allerlei problemen en irritaties bij buren tegen waardoor mensen niet meer prettig kunnen wonen en zelfs gezondheidsklachten krijgen van de stress die deze problemen oplevert. Terwijl…. buurtbemiddeling kan helpen de situatie te verbeteren!

Getrainde buurtbemiddelaars
In de gemeente Rhenen zijn er buurtbemiddelaars die getraind zijn om met mensen in gesprek te gaan en buren te helpen weer met elkaar op te schieten. Het grootste percentage (70% landelijk) van de aangemelde zaken wordt opgelost en buren gaan na de bemiddeling weer goed met elkaar om. Buurtbemiddeling helpt het beste bij beginnende overlast. Wacht dus niet te lang om hulp te vragen van de buurtbemiddelaars als u er samen met uw buren niet meer uit komt. Voor tips over hoe om te gaan met je buren: www.problemenmetjeburen.nl.

Buurtbemiddelaar worden?
Wilt u graag wat meer weten over buurtbemiddeling of wilt u zelf buurtbemiddelaar worden? Dan kunt u contact opnemen met de coördinator Jolanda Huizinga, [email protected] of tel 06 47 54 72 77. U kunt ook het contactformulier invullen op de website van Welzijn Rivierstroom, www.welzijnrivierstroom.nl. Zoek onder ‘gemeente Rhenen’ en ‘buurtbemiddeling’.

Bron Gemeente Rhenen