Inloopmiddag vaccineren bij GGD regio Utrecht in Veenendaal

Foto: GGD Regio Utrecht

Utrecht – Vrijdagmiddag 29 november 2019 is er op de GGD-locatie aan de Verlaat 20E in Veenendaal een inloopmiddag vaccineren van 13.00 tot 16.00 uur. Ouders en kinderen/jongeren van 0-18 jaar kunnen terecht voor vragen over vaccineren én gratis de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) halen. Alle inwoners van Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Woudenberg zijn deze middag van harte welkom.

Een jeugdarts of jeugdverpleegkundige van GGD regio Utrecht staat deze middag klaar om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over vaccinaties. Ook kinderen/jongeren die om wat voor reden dan ook de vaccinaties uit het RVP niet hebben gehad, zijn welkom om alsnog de vaccinatie te halen. Denk hierbij aan de diverse vaccinaties die op het consultatiebureau worden gegeven. Bijvoorbeeld de vaccinatie die beschermt tegen bof, mazelen en rode hond (BMR-vaccinatie). Maar jongeren kunnen ook terecht voor de groepsvaccinaties, zoals de prik die bescherming biedt tegen meningokokkenziekte ACWY. Of de HPV-vaccinatie die bescherming biedt tegen het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma vindt u op de website van het RIVM.

Het belang van vaccineren
De vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma beschermen kinderen tegen ernstige ziekten. Sinds de komst van vaccinaties zijn in Nederland al duizenden levens gered en is er veel leed voorkomen. Dankzij vaccinaties zien we de ziekten waar we tegen vaccineren bijna niet meer, maar vaccineren blijft nodig. Als veel kinderen gevaccineerd zijn, komen uitbraken van ernstige infectieziekten vrijwel niet voor. Op deze manier zijn ook kinderen die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden, zoals pasgeboren baby’s en kwetsbare patiëntjes, beschermd.

GGD-chat
Kunt u niet de inloopmiddag in Veenendaal bezoeken? Op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur kunt u chatten met een jeugdverpleegkundige van GGD regio Utrecht via www.ggdru.nl/chatten. U kunt vragen stellen over o.a. vaccineren, opgroeien en gezondheid.

Reacties