Routekaart Energieneutraal Rhenen vastgesteld

Foto: Regiofoodvalley.nl

Rhenen – De gemeente Rhenen wil als gemeente in 2040 energieneutraal zijn: evenveel energie op eigen grond opwekken als gebruiken. Hoeveel energie moet er dan opgewekt worden? En hoe moet dat gedaan worden? De stappen die nodig zijn om dat doel te bereiken staan in de Routekaart Energieneu-traal Rhenen. Dinsdagavond 4 februari heeft de gemeenteraad de route, om te komen tot een energieneutraal Rhenen, vastgesteld.

Wat kan er allemaal ingezet worden?
Energie zal bespaard worden door het opwekken van zonne-energie. Zoveel mogelijk op daken in de gemeente is ons doel. Er zal elektrisch gereden worden en langzamerhand worden steeds meer woningen aardgasvrij. Maar dit is niet genoeg. Er zal ook grootschalig energie moeten gaan opwekken via windmolens en/of zonnevelden.

Hoe kan er samengewerkt worden?
In de regio Foodvalley wordt onderzocht hoe men samen (gemeenten, provincies, waterschappen en vele belanghebbenden) op welke plekken dit kan en hoe we dit aangepakt kan worden. Dit wordt beschreven in de Regionale Energie Strategie (RES). Om de juiste keuzes te maken, is uw hulp nodig.

Komt u naar een inwonersavond?
Denkt u mee? Dit kan op één van de avonden die begin maart georganiseerd worden:

  • Elst: 3 maart in Het Bestegoed
  • Achterberg: 5 maart in het Dorpshuis
  • Rhenen: 9 maart in het Huis van de gemeente

De inwonersavonden beginnen om 19.15 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur.
U kunt zich opgeven via [email protected].